Hoe werkt een remedial teacher?

Mijn naam is Vivian de Meurichy, geboren in 1974.

Kennismakingsgesprek:Wanneer u contact met mij opneemt, maak ik met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek probeer ik uw hulpvraag zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen. Wanneer we samen in het kennismakingsgesprek alles besproken hebben, beslis ik samen met u of ik uw kind de juiste hulp kan bieden. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Begeleiding: Na het kennismakingsgesprek ga ik met uw kind aan de slag. De begeleiding vindt plaats in wekelijkse behandelingen. Uw kind komt in principe 1 x per week 45 minuten op een vaste dag en tijd naar mijn praktijk. Dit kan tijdens en na schooltijd plaatsvinden. U kunt er ook voor kiezen dat ik op school de RT verzorg.

Tijdens deze behandelingen wordt in eerste instantie gewerkt aan de leer problematiek van uw kind. Daarnaast leert uw kind beter om te gaan met de problematiek en de manier waarop deze opgelost kan worden. Positieve benadering speelt hierbij een belangrijke rol. De begeleiding wordt zoveel mogelijk afgestemd met de school van uw kind, zodat er bij uw kind geen verwarring ontstaat over de manier van werken tijdens de begeleiding en op school. Daarnaast zorgt een goede afstemming met school voor een beter effect.

Evaluatie: Na iedere RT les stuur ik u een email waarin ik kort vermeld wat we hebben gedaan en hoe het is gegaan. Zo bent u wekelijks op de hoogte van de vorderingen van uw kind. Na ongeveer 10 RT lessen zal er een evaluatie-moment zijn bij mij in de praktijk of bij u thuis.